Η αποστολή είναι δωρεάν, για παραγγελίες άνω των 50 € σε όλη την Ελλάδα

trifle-coffee - 2

Coffee Trifle

Συστατικά:

 

Για την κρέμα

  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι 00
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

Για τα υπόλοιπα

  • 2 δίσκοι παντεσπάνι
  • 500 ml σαντιγί
  • 200 ml μείγμα καφέ Ristretto Barocco
  • 10 τραγανά αμυγδαλωτά
  • Mισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια Bοurbon
  • 15 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • Mαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
  • Kακάο σε σκόνη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τρεις κρόκους αυγών με τρεις κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη σε ένα μπολ και μετά προσθέτουμε σταδιακά τρεις κουταλιές αλεύρι, τη βανίλια και το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς τα υλικά για να μην σχηματιστούν σβώλοι. Στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα μαγειρεύοντάς το σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Στο μεταξύ χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος, μόλις κρυώσει η κρέμα προσθέτουμε τρεις κουταλιές της σούπας σαντιγί: η κρέμα chantilly μας είναι έτοιμη. Τοποθετήστε μια στρώση παντεσπάνι κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια στον πάτο μιας κούπας Trifle, βρέξτε το παντεσπάνι με τον πικρό καφέ και στη συνέχεια πασπαλίστε από πάνω τα θρυμματισμένα αμυγδαλωτά. Στη συνέχεια, προσθέστε μια στρώση κρέμα Chantilly, ψιλοκομμένη σοκολάτα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Τώρα δημιουργήστε άλλη μια στρώση παντεσπάνι, καφέ, θρυμματισμένο amaretti, ψιλοκομμένη σοκολάτα και κρέμα chantilly, γαρνίροντας τέλος με μια στρώση σαντιγί, σκόνη κακάο και θρυμματισμένα αμυγδαλωτά. Τοποθετήστε το Trifle Coffe στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν το σερβίρετε.