Η αποστολή είναι δωρεάν, για παραγγελίες άνω των 50 € σε όλη την Ελλάδα

Κέικ καφέ

Κέικ καφέ

Κέικ καφέ

Συστατικά:

  • 350 γρ αλεύρι 00
  • 200 γρ καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 100 ml ristretto ποικιλία Avio
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας Bourbon
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια με τη ζάχαρη, μόλις το μείγμα γίνει ελαφρύ και αφράτο, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χλιαρό καφέ συνεχίζοντας πάντα το ανακάτεμα. Ξεχωριστά σε άλλο δοχείο κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το κακάο και τη βανίλια. Έπειτα, ενσωματώνουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα ξηρά υλικά στη ζύμη, προσέχοντας όμως να μην διαλύσουμε το μείγμα. Εάν η ζύμη είναι πολύ πηχτή, προσθέστε μισό ποτήρι γάλα.

Μεταφέρετε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ, ψήνετε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 55 λεπτά. Γαρνίρετε το κέικ του καφέ πασπαλίζοντας ζάχαρη άχνη.

Καλή απόλαυση!