
Συστατικά:
- 250 γρ αλεύρι τύπου 00
- Mισό κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο καφέ Barocco
- Mισό φλιτζάνι καφέ Barocco ristretto
- 70 γρ καρύδια pecan
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 120 γρ βούτυρο
- 120 γρ μαύρη ζάχαρη
- 120 γρ λευκή ζάχαρη
- 1 αυγό
- Αλάτι
- Μισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια Bourbon σε σκόνη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, τη σκόνη του καφέ, μια πρέζα αλάτι, τη βανίλια και τη σόδα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το μαλακό βούτυρο και τον ristretto. Ξεκινήστε να δουλεύετε το μείγμα, το οποίο αρχικά θα είναι συμπαγές και μετά θα αποκτήσει την ίδια υφή με κρούστα ζύμης. Στη συνέχεια τρίβουμε τα καρύδια pecan και τα προσθέτουμε στη ζύμη.
Σε αυτό το σημείο αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, καλυμμένη με μεμβράνη, για μισή ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια, στρώστε στο ταψί του φούρνου χαρτί μαγειρικής και τοποθετήστε τις μπάλες της ζύμης σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για δέκα λεπτά.
Σερβίρετε τα μπισκότα όταν κρυώσουν.